2024 - Januari

Då har det blivit februari, och lite vår kunde anas - innan vintern gjorde ett nytt litet ryck häromdagen.

Skötsel och underhåll

JM kommer i dagarna att skicka ut avierna för nästa månad, och precis som förra året har föreningen köpt in filter till elementen som skall bytas årligen. Kostnaden kommer på månadsavin, och är 161 kronor per filter. Antal filter varierar från lägenhet till lägenhet. Instruktioner för att byta filter finns på JM hemsida här: https://www.jm.se/kontakt/underhall-av-din-bostad/#modal

Några av oss har råkat ut för att batteriet i lägenhetens brandvarnare tagit slut, och brandvarnaren börjat tjuta, så klart mitt i natten. Testa, ”motionera”, brandvarnaren helst en gång i månaden genom att trycka på testknappen. MSB har mer information här: https://www.msb.se/sv/rad-till-privatpersoner/brandsakerhet-i-hemmet/brandskyddsutrustning/brandvarnare/

Som vi skrev i utskicket innan jul så har det förekommit att matrester slängts i buskarna. Låt oss hjälpas åt att hålla koll så att detta inte upprepas ytterligare gånger.

Föreningen

Under hösten har det vid några tillfällen uppstått situationer där styrelsen akut behövde komma i kontakt med enskilda medlemmar. För att underlätta detta framöver vore det bra om ni kunde logga in på JM:s hemsida, JM@Home https://jmathome.se, och uppdatera era kontaktuppgifter, tex telefonnummer och mailadress.

Föreningen har också tecknat avtal med ett nytt försäkringsbolag för det kollektiva bostadsrättstillägget. Från och med 2024-03-01 är vi försäkrade hos IF i stället för Trygg-Hansa.

Mer info finns på hemsidan: https://picknick.smartbrf.se/medlemmar/bostaden/hemforsakring

Styrelsen har tecknat ett provmedlemskap i föreningen Bostadsrätterna. Som en del av detta kommer tidningen Din Bostadsrätt att delas ut till alla våra medlemmar.

Styrelsen har beslutat om ett preliminärt datum för årets föreningsstämma: Den 22 maj 2024 är det tänkt att den ska gå av stapeln, och liksom tidigare år blir det i hörsalen på Vipeholmskolan. En formell kallelse kommer att skickas ut när det är dags.

Inför föreningsstämman har valberedningen börjat sitt arbete med att hitta kandidater till styrelsen, så om du är intresserad att arbeta för föreningen kan du passa på att höra av dig till valberedningen när den går ut med mer information.

Problem med TV-box och med router/WIFI

Några av våra medlemmar har haft problem med TV-boxen som följde med vårt Telia-abonnemang. Problemen yttrade sig genom frusen bild, tillfälliga störningar, eller att textremsan i play hamnade utanför bilden. De som upplever liknande problem kan kontakta Telias support och be dem att uppdatera både TV-boxen OCH TV-kanaler och Filmer. De ska alltså aktivt trycka ut en uppdatering till TV-boxen.

Om man har problem med räckvidden på WIFI-signalen kan det hjälpa att separera 2,4GHz och 5GHz. Så i stället för #Telia1A23B0 blir det #Telia1A23B0-2,4GHz och #Telia1A23B0-5Ghz. Telias support kan hjälpa till med även detta.