2024 - Maj

Hoppsan – där kom den - Sommaren!

Redan för 2 - 3 veckor sedan pratade meteorologerna om sommar, och nu kan även vi andra tro på det. Så passa på att ta en titt på Brf Picknicks trivselregler inför den kommande utesäsongen! Dessa har uppdaterats nu under våren för att förtydliga vissa punkter.

https://picknick.smartbrf.se/medlemmar/bostaden/trivsel

När vi nu är inne på trivsel och att visa hänsyn måste vi ta upp några punkter, vissa av dem framförda av medlemmar.

Den första punkten handlar om att betala avgiften i tid. Tyvärr så har det börjat slarvas med punktligheten igen! Så vi vill påminna om de allvarliga konsekvenser som kan bli följden av att inte betala avgiften. Inledningsvis blir det påminnelseavgifter, men i värsta fall kan det leda till att medlemmen mister bostadsrätten.

Den andra punkten handlar om parkering i vändzonen vid garagenedfarten mellan hus 1 och hus 2, och vid sopkassunerna. Ett flertal gånger har bilar parkerats så att de hindrat tillgängligheten.

Nästa punkt handlar också den om parkering, men denna gång i garagen. Till och från har bilar varit lite ”snedparkerade” vilket gjort att andra medlemmar inte kunnat parkera. Inte kul när parkeringssituationen är som den är i vår närmaste omgivning.

Den fjärde punkten handlar om att rapportera när vi ser saker som gått sönder. Om skador snabbt rapporteras kan de också åtgärdas snabbare, och eventuella följdverkningar blir ofta mindre. Och skulle det vara så att en medlem orsakat skadan så hoppas vi att medlemmen rapporterar detta så att reparationen kan regleras av medlemmens försäkringsbolag, och inte behöver tas av föreningen, och därmed drabbar alla.

Även den sista punkten handlar om att visa hänsyn. Tydligen förekommer det att husdjur rastas på gräsmattorna mellan husen, direkt i anslutning till lekplatserna. Detta känns ju inte helt bra, milt uttryck. Och enligt våra trivselregler så är det inte tillåtet. Och att låta sin hund lämna en hög på gången utanför en av våra entréer…Hur tänker man? Men det är väl ingen i vår förening får vi hoppas.

Men nog om det, nu tar vi vara på det fina vädret, och så ses vi på årsstämman. Save the date – den 22 maj. En formell kallelse kommer snart.

Styrelsen Brf Picknick